Svět za zrcadlem nebo další podfuk?

20.09.2014 17:28
2. příběh rodiny Vocílkových
 
Seznámení:
Maminka
Taťka
Natka starší 22 let (nejstarší dítě rodiny Vocílkových)
Kristýna 19 let
Naty mladší 17 let
Míša 14 let
Bětka 12 let (ano, Dominik a Bětka jsou dvojčata, jenže Bětka je o 3 minuty a 6 vteřin starší!)
Dominik 12 let (jediný kluk z 6 dětí, takže si všichni myslí, že si ho určitě všichni váží.... ovšem opak je pravdou)
 
 
Je teplý jarní den. A rodina Vocílkových se chystá na výlet do Českého ráje. "Mamí!" ozve se náhle z pokoje nejmladších dvou sourozenců. "Mámíí!" zopakuje se znovu a znovu. Konečně se otevřou dveře do pokoje. "Tak sakra co se to tu děje?" vykřikne Naty starší a rozhlíží se po místnosti, ze které se ozýval ten příšerný křik. "Podívej Naty." zjeví se náhle Dominik a ukazuje do rohu, kde stojí obrovské, krásné zrcadlo. "Páni, opravdu nádherné!" přivětí Natka a ihned vystřelí z pokoje za Míšou, Kristýnou a Natkou mladší aby jim to také ukázala. "Tak to, je boží!!" vykřikne Kristýna, když vidí zrcadlo. "Určitě by se tam vešel celý svět, co říkáte?" odvětí náhle Míša, která si tohle odhalení samozřejmě nemohla nechat ujít. "Bezva nápad!" ozve se z konce místnosti. "Kdo to byl?" vykřila zděšená Naty mladší a pomalu šla za hlasem. "To jsem přece já!" řekne uražená Bětka a vyrazí přímo k zrcadlu. "Podívejte, co je tu napsáno." ukáže Bětka na nápis na rámu a potichu ho čte: "Lůvrium, padastálium, bublinium a lubrium." dořekla Bětka. "Je to jen nějaká volovina!" odtušila. "ÁÁÁUUU!" ozvalo se z kuchyně tak, že to se všemi v místnosti hrklo. Všichni seběhli po schodech do kuchyně a hledali, co se to stalo. "To nic." ozvala se maminka a sehnula se k dětem. "To jsem se jen řízla o nůž." řekla a všem se ulevilo. Ve všech ale budilo dojem, proč se to stalo v tu danou chvíli těsně po tom, co Bětka přečetla ten text. "Hmmm..." řekl si v duchu Dominik a vyrazil zpátky do pokoje. Přečetl znovu to podivné písmo a v tu chvíli uslyšel neznámé skřeky. "Aha!" ozvalo se za Dominikem a než se stihl otočit, někdo ho chytl za ruku.
 
Dominik mu neviděl do tváře, pouze cítil jak se mu klepou ruce. A v tu chvíli se Dominikovi udělalo zle a už ležel na zemi, aniž by jevil nějaké známky života. Když se k němu seběhla celá rodina, někdo chyběl. Byli tu všichni, kromě taťky. První, kdo si toho všiml byla pochopitelně Naty starší, která měla s taťkou dnes jít hrát tenis, jenže se prostě ztratil.
 
Když se Dominik probral, vylíčil všem co se stalo a tak se rozhodli, že zrcadlo vynesou někam pryč. Jak si usmysleli, tak také chtěli udělat. Než se ze zrcadla vyřítil taťka, který měl krvavou nohu a vůbec vypadal celý jako po rvačce. Všechno dětem a mamce řekl a potom vynesli zrcadlo někam, kde ho zatím ještě nikdo snad neobjevil. A kdyby jo, pak můžeme jen doufat, že to dokáže i napravit.
 
Co myslíte, že se vůbec stalo s taťkou?